100 Bin Lira Maaşla 2 Ay Yatacak Personel Aranıyor

100 Bin Lira Maaşla 2 Ay Yatacak Personel Aranıyor

Yatarak para kazanmak tabiri ülkemizde oldukça yaygın ve pek çok kişinin de hayali.. NASA bu hayalinizi gerçekleştirecek bir iş alanı yayınladı. Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ‘ya 100 bin Lira maaşla 2 ay yatacak personel aranıyor.

NASA, yeni yayınladığı bir iş ilanında mikro yerçekiminin etkilerini incelemek için 2 ay boyunca yatarak film izleyecek gönüllüler aradığını duyurdu. NASA tarafından yapılan açıklamaya göre, işe alınan kişilere 2 ay için yaklaşık 100.000 TL ücret ödenecek. Geçtiğimiz haftalarda Mars ‘a göndereceği astronotlar için aradığı kriterler arasında esprili olmayı da sıralayan Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), yeni bir iş ilanı ile gündemdeki yerini aldı.

100 Bin Lira Maaşla 2 Ay Yatacak Personel Aranıyor

Almanya ‘nın Köln kentinde bulunan Uzay Araştırma Merkezi ‘nde yapılacak çalışma için 12 ‘si erkek ve 12 ‘si kadın olmak üzere 24 gönüllü seçilecek. Adaylarda aranan şartlar ise şöyle;

Almanca bilmek,
24 – 55 yaşları arasında olmak,
Herhangi bir sağlık sorununa sahip olmamak.

NASA Mülakat Soruları

Amerikan Havacılık ve Uzay İdaresi (NASA) ‘da çalışmak pek çok gencin hayali.. Peki NASA’da çalışabilmek için neler gereklidir? Nasa sınavları nasıldır ve NASA ‘nın astronot adaylarına sorduğu mülakat soruları neler ? Amerikan Havacılık ve Uzay İdaresi (NASA) ‘nin astronot adaylarına mülakat esnasında sorduğu sorular geçtiğimiz günlerde yayımlandı. 16 sorudan oluşan bu mini testle; adayların fizik bilimi bilgisi ve NASA hakkındaki genel kültürleri de sorgulanırken, akıl yürütme teknikleri ve psikolojik yönelimleri ile ilgili bilgi ediniliyor. Kendini test etmek isteyenler için işte o sorular…

BÖLÜM 1: FİZİK

1. Eğer bir nesne hareket halindeyse, ne tür bir enerjiye sahiptir?
A. Metabolik enerji
B. Potansiyel enerji
C. Kinetik enerji
D. Manyetik enerji

Cevap C

2. Einstein’ın ünlü denkleminde “c” sembolü hangisine denk gelmektedir?
A. Yük
B. Karbon
C. Işık hızı
D. Yoğunluk

Cevap C

3. “Enerji” ile ilglili açıklamalardan hangisi doğru değildir?
A. Yok edilebilir
B. Transfer edilebilir
C. Depolonabilir
D. Dağıtılabilir

Cevap A

4. “Nebula” nedir?
A. Genç bir Güneş sistemi
B. Yıldız kümesi
C. Toz ve gaz bulutu
D. Bir tür kara delik

Cevap C

BÖLÜM 2: MANTIK

5. Gezegen: Mars – Kumaş:?
A. Esnek
B. Kot
C. Pantolon

Cevap B

6. Çocuklar “kreş” olarak tanımlanırsa, “ergenler”i hangisi karşılar?
A. Gençlik
B. Lise
C. Genç yetişkin

Cevap B

7. Tehdit: Gürleme – ? : Gökkuşağı
A. Hava durumu
B. Uğursuz
C. Rengarenk

Cevap C

8. “İlaç” ve “Hastalık” arasındaki ilişki hangisinde vardır?
A. Hukuk – Anarşi
B. Açlık – Susama
C. Sevgi – Hazine

Cevap A

BÖLÜM 3: PSİKOLOJİK ALGI

9. Uzay istasyonunda yangın çıktığı zaman yapacağınız ilk şey nedir?
A. Oksijen maskesi takmak
B. Kontrol merkezini aramak
C. Yangını söndürmeye çalışmak
D. Yangın alarmı çalıştırmak ve bulunduğum yerden ayrılmak

Cevap D

10. Bir asansörde tanımadığınız 10 kişi ile birlikte mahsur kaldığınızı ve bu insanların giderek daha fazla panik olmaya başladığını düşünün. Böyle bir durumda ne yaparsınız?
A. Herkesi asansörden çıkarmak için mantıklı bir yolun olup olmadığını araştırırım
B. Gözlerimi kapatırım ve sakin olmaya çalışırım. Yardımın geleceğine inancım tam olur
C. En fazla stres yaratan insanları sakinleştirmeye çalışım
D. Oldukça yüksek bir sesle çığlık atarım

Cevap C

11. Ay’a yapılan bir yolculuk esnasında, siz ve ekibinizin ana gemiden 320 km uzaklıkta kaza yaptığını ve buraya yürüyerek gitmek zorunda olduğunuzu farz edin. Böyle bir durumda, oksijen tankınız haricinde, yanınıza almanız gereken en önemli şey nedir?
A. Kibrit kutusu
B. Sinyal fişekleri
C. 20 litre su
D. İlk yardım çantası

Cevap C

12. Mars’ta uzaylı hayatı olduğunu keşfettiniz ve gemiye buradaki yaşama dair bir örnek getirdiniz. Bundan sonra izlemeniz gereken yol nasıl olmalıdır?
A. Laboratuvarda test edilebilmesi için Dünya’ya gönderirim.
B. Mürettebatla temas etmemesi için örneği izole ederim.
C. Vakit kaybetmeden testlere başlarım D. Kontrol merkezini ararım

Cevap A ve B

BÖLÜM 4: NASA HAKKINDA GENEL BİLGİLER

13. NASA’nın hangi uzay mekiği uçuşuna 73 saniye kala patlamış ve olay sonucunda içinde bulunan tüm astronotlar ölmüştür?
A. Explorer
B. Challenger
C. Galileo
D. Saturn V

Cevap B

14. Ay’a giderek başarıya ulaşan ilk Apollo görevi hangisiydi?
A. Apollo 10
B. Apollo 11
C. Apollo 12
D. Apollo 13

Cevap B

15. NASA’nın sloganı nedir?
A. Yarının geleceği için
B. Sonsuzluğa ve ötesine
C. Hepimizin yararı için
D. İleriye ve yukarıya

Cevap C

16. Uluslararası Uzay İstasyonu’nda aynı anda kaç astronot yaşayabilir?
A. 6
B. 10
C. 15
D. 20

Cevap A

Benzer İçerikler

Yazar Hakkında: Emre Solmaz

Emre Solmaz 4 yıllık maliye bölümü mezunudur, Yazarlık hayatına bu işe ilgi duymaya başladıktan sonra atılmaya karar vermiştir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir